UPEČTE SI V POHODLÍ DOMOVA
ČERSTVÉ CROISSANTY
… ve velkém městě jménem Praha, v dobách minulého režimu, vystudovala Oli (Olga Gondková) katedru mléka na Vysoké škole v Praze, na potravinářské fakultě. Zanedlouho na to, na jaře roku 1990, začala společně se svým manželem Ivem (Ivo Gondek) podnikat. Než se nadáli, jejich život je zavedl do oblasti gastronomie. A tady začíná jejich krásný příběh se sladkým koncem.
„V závěru minulého století, přesně 19. 10. 1999, se odehrál úsměvný příběh, který dal nechtíc základ ke vzniku naší dortové firmy.
Rozhodli jsme se s manželem navštívit jeden z prvních supermarketů v Ostravě a vyzkoušet zde novou kavárnu italského typu. Přinesli nám voňavé espresso s mlékem a nám se hned vybavila naše cesta okolo Lago di Garda v Itálii.
Říkali jsme si, jaké by to bylo, kdyby tady měli to skvělé tiramisu, co jsme si tenkrát dávali v kavárně na břehu jezera. O dva stoly dál seděl osamocený pán, který se později ukázal jako majitel kavárny, a také přitakal, že by moc chtěl mít ke kávě tiramisu.
Přestože není z Ostravy, dal si tu práci a vyhledal všechny cukrárenské výrobny. Ale nikdo mu neuměl tiramisu vyrobit a dodat. Stěžoval si, jak je bezradný. My jsme mu dali za pravdu a bezostyšně řekli, že si občas doma pro sebe tiramisu děláme. Přesně tak, jak jsme jej viděli a ochutnali v Itálii.
A než jsme se nadáli, připravovali jsme doma pro něho pár kousků našeho domácího tiramisu, aby viděl, na čem si doma pochutnáváme. Itálii.
Naše původní tiramisu :-)
Druhý den jsme majiteli kavárny dovezli 20 kostek se slovy, že by je od nás stejně nekupoval, protože jsme je udělali tak, jak je děláme pro sebe - z originálních vybraných surovin. A to by bylo pro něj v nákupní ceně neúnosné. Vždyť by to stálo 3x víc než nejdražší zákusek v té době v Ostravě (dříve bájný větrník).
On měl však více odvahy a podnikatelského ducha, než jsme čekali. K naší „neúnosné“ nákupní ceně přidal cca 100 % a začal. Usmívali jsme se jeho naivní neznalosti ostravské klientely a rozloučili se. Asi za čtyři hodiny nám telefonoval.
Ptáme se: “Jak se daří, je nějaký problém?” A on odpovídá: “Ano, já nemám tiramisu!”
“No jó, vy jste zjistil, že to nejde prodat, že? Tak jste jim to rozdal v akci, že?”
“Ne, já i všichni klienti byli nadšeni a nikoho cena toho zážitku nezajímala! Prosím vás, můžete mi zítra zase dovézt 20 kostek?”
Byla jsem v té době na mateřské a nechodila do práce, tak jsem si řekla, proč ne? Jenže zážitek se tak rychle rozkřikl, že přicházeli další a další odběratelé. Než jsme se stihli pořádně rozkoukat, už jsme v oboru podnikali. S rostoucím počtem odběratelů rostla také poptávka po dalších dobrotách, a tak se naše nabídka postupně rozšiřovala o štrúdly, dorty a další dezerty.
Jedny z našich prvních dortů a štrůdlů
Za tu dobu jsme urazili velký kus cesty. Vyhledávali jsme nové informace a recepty v knihách, na internet, u kolegů v oboru, prošli kus světa a hledali to nejlepší z nejlepších. A naše píle a vytrvalost se vyplatila, neboť dnes jsme obdarováváni názory nadšených klientů ze všech stran. A to je to nejkrásnější.“
Poněvadž jsou Vás již tisíce, je pro nás zavazující nesejít z cesty kvality, originality, čerstvosti, vynalézavosti a zdravých surovin abychom si udrželi Vaši přízeň.
Věříme, že oceníte náš originální přístup a navždy si zapamatujete jedinečnou chuť našich dezertů.