Přemýšleli jste, odkud se vzala tradice pečení cukroví? Možná Vás to překvapí, ale vánoční cukroví není tak úplně křesťanský zvyk. Původně se peklo i z naprosto jiných důvodů, než je mlsání. Pojďte spolu s námi odhalit roušku této krásné tradice a zjistit, kdy to všechno začalo a proč se vlastně cukroví peče. Navíc Vám dáme pár tipů, kdy začít péct cukroví, aby bylo tak akorát uleželé.

Celý článek

Advent už nám začal a s ním i každoroční adventní trhy, hledání dárečků, pečení cukroví a zdobení stromečku. Pokud už taky pořádáte hony na vánoční dárky a nevíte, kam dřív skočit, odhoďte na chvíli stres za hlavu a užijte si Vánoce po svém. V klidu a bez spěchu.

Celý článek

Firma, která začínala od nuly, má dnes obrat v desítkách milionů a téměř stovku zaměstnanců. Ve svých výrobcích se snaží skloubit nejenom vynikající chuť, ale také zdravé a kvalitní suroviny. Inspiraci pro nové zákusky hledají majitelé ve Francii a Itálii. A aktuálně byla zvolena Rodinnou firmou roku 2016.

Celý článek

Nepřejídat se? Jíst méně? Nebo nejíst vůbec? Odpověď potěší zejména ty, kteří se rádi nadlábnou. Klíčem k udržení formy navzdory blížícím se Vánocům je dát před tradičními lákadly přednost něčemu zdravějšímu. Alespoň ve většině případů :-)

Jistě, nechceme vám odepírat po generace milovaný, v některých rodinách až posvátný bramborový salát, ani hříšné mlsání v podobě čerstvě napečených cukrovinek. O obou ale platí, že bychom raději v rámci udržení linie měli požívat dávky menší.

Pojďme se společně podívat na několik zdravějších alternativ. Chutnají skvěle a zároveň zaženou hlad stejně dobře, jako osvědčená tučná a sladká klasika.

Celý článek