Pátý ročník soutěže Equa bank Rodinná firma roku, kterou pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), zná svého vítěze. Stala se jím společnost Ollies dorty s.r.o., která v duchu sloganu „Mějte sladký život“, vyrábí a prodává cukrářské výrobky. Na druhém místě se umístila stavební firma Navláčil, která se zaměřuje především na realizaci staveb „na klíč“ v roli generálního dodavatele. Třetí místo získala společnost BEZNOSKA, jejíž výrobní sortiment tvoří implantáty, nástroje a operační pomůcky určené pro potřeby ortopedie a traumatologie. Cenu veřejnosti si letos odnáší firma GUMEX, která vyniká v oboru průmyslových hadic a těsnění na míru. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 15. listopadu při příležitosti Dne podnikatelů České republiky.


Celý článek

Mascarpone bylo už od svého počátku velmi oblíbené. Jeho výjimečná chuť okouzlila a pobláznila kdejaké cukráře, pekaře a kuchaře. I přesto, že pochází z italské Lombardie, rozšířilo se do celého světa a dnes si jej můžeme vychutnat téměř na všech kontinentech. Ale co to vlastně to mascarpone je a jak se dělá?

Jedná se o krémový bílý sýr ze smetany, která vznikne působením kyseliny vinné bez odstranění syrovátky. Má specifickou chuť i konzistenci. A právě díky této kombinaci je tak populární. Jakmile přijdete lahodnému mascarpone na chuť, už nikdy mu nebudete moci odolat.

Celý článek

Slavíte se svým partnerem Den sv. Valentýna, ale už Vám dochází nápady na originální dárky? Přijďte za námi do Ollies! V období od 10. do 14. 2. budou naše cukrárny plné lásky. Připravujeme pro Vás několik zamilovaných dortů, makronek a mnoho dalších valentýnských dezertů, ze kterých bude Vaše druhá polovička jistě paf.

Celý článek

Celiakií, alergií na lepek a dalšími nemocemi vyvolávajícími nesnášenlivost lepku trpí nemalé procento obyvatel naší země. Pokud patříte k lidem, kteří při nákupu musí číst etikety, hledat regály se speciální výživou a ptát se obsluhy v restauracích na složení jednotlivých jídel, hoďte na chvíli vše za hlavu a přijďte k nám do cukrárny si zamlsat. Naprosto bez výčitek, bez následků a bez lepku.

Celý článek