Na croissantech (francouzsky “půlměsíc”) si lidé pochutnávají už celá staletí. Za tu dobu již bylo těchto máslových dobrot upečeno a snědeno snad miliony, recepty i postupy výroby byly mnohokrát inovovány.

Nyní nastal čas zahodit všechny rohlíky, loupáky a pirohy a zakousnout se do opravdového kusu francouzské historie u nás, v cukrárnách Ollies.

Jak si můžeme být naším croissantem tak jistí?

Celý článek

Sweet bar, candy bar, sladký koutek – Jednoduše místo, kde si každý sladkomilec přijde na své, ať už má rád čokoládu nebo ovoce. Pokud zrovna přemýšlíte, čím zpestřit svatbu a jak udělat hostům radost, sweet bar může být to pravé ořechové.

Celý článek

Limitovaná Valentýnská nabídka, která potěší každého

Svátek zamilovaných se už pomalu, ale jistě blíží. A proto, že ženám na tomto svátku opravdu záleží, snaží se pro ně většina mužů dělat opravdu maximum. Jedni darují kytici rudých růží, druzí naopak pozvou svou polovičku na romantickou večeři. Darovat však můžete i něco vskutku neobvyklého a luxusního – třeba makronky ve tvaru srdce, valentýnské lanýže či dortová srdíčka. Odjakživa se totiž říká, že láska prochází žaludkem.

Celý článek

Alergie na mléko a intolerance laktózy nepatří mezi dvakrát příjemné poruchy a onemocnění. I přesto se však dá zkoušet nové chutě a vychutnávat si lahodná jídla. Pokud jednou z těchto nemocí trpíte, neberte ji jako omezení, ale jako příležitost. Příležitost zkoušet nové věci, chutě, jídla a recepty. Existují přece spousty jídel bez mléka, které můžete zkoušet a dokonce si je i sami připravovat.

Celý článek