Pro všechny zvědavce, kteří rádi nahlíží pod pokličku, jsme si připravili další z naší série S Ollies v kuchyni. Tentokrát se budeme věnovat francouzské pochoutce, která si získala srdce mnoha lidí. Makronkám :-).

Celý článek

Panna cotta patří k těm dezertům, které jednou ochutnáte a už na ně nikdy nezapomenete. Zejména pokud ochutnáte tu pravou, poctivou panna cottu dělanou s láskou. A právě proto, že Vás máme rádi, jsme se nebáli a do té Itálie si pro recept zajeli.

Celý článek

Na croissantech (francouzsky “půlměsíc”) si lidé pochutnávají už celá staletí. Za tu dobu již bylo těchto máslových dobrot upečeno a snědeno snad miliony, recepty i postupy výroby byly mnohokrát inovovány.

Nyní nastal čas zahodit všechny rohlíky, loupáky a pirohy a zakousnout se do opravdového kusu francouzské historie u nás, v cukrárnách Ollies.

Jak si můžeme být naším croissantem tak jistí?

Celý článek

Alergie na mléko a intolerance laktózy nepatří mezi dvakrát příjemné poruchy a onemocnění. I přesto se však dá zkoušet nové chutě a vychutnávat si lahodná jídla. Pokud jednou z těchto nemocí trpíte, neberte ji jako omezení, ale jako příležitost. Příležitost zkoušet nové věci, chutě, jídla a recepty. Existují přece spousty jídel bez mléka, které můžete zkoušet a dokonce si je i sami připravovat.

Celý článek