Ryba Claresse

Tip šéfkuchaře:
Ryba Claresse

Mascarpone bylo už od svého počátku velmi oblíbené. Jeho výjimečná chuť okouzlila a pobláznila kdejaké cukráře, pekaře a kuchaře. I přesto, že pochází z italské Lombardie, rozšířilo se do celého světa a dnes si jej můžeme vychutnat téměř na všech kontinentech. Ale co to vlastně to mascarpone je a jak se dělá?

Jedná se o krémový bílý sýr ze smetany, která vznikne působením kyseliny vinné bez odstranění syrovátky. Má specifickou chuť i konzistenci. A právě díky této kombinaci je tak populární. Jakmile přijdete lahodnému mascarpone na chuť, už nikdy mu nebudete moci odolat.

Co s mascarpone?

Mascarpone je známé jako hlavní ingredience tiramisu. Ale není to jen tento italský dezert, kde se používá. Možností, co dělat s mascarpone, je opravdu mnoho. Můžete jej použít například místo másla. Stačí jej smíchat se sýrem ricotta a originální krém z mascarpone je na světě. Receptů s mascarpone je opravdu mnoho, můžete ho použít na koláče, do buchty, bábovky, do salátů ale třeba i jen tak s ovocem.

Vaření, pečení

Mascarpone v Ollies

Dokonce i u nás si můžete vychutnat mascarpone. Vyrábí ho pro nás na zakázku firma v Bystřici pod Hostýnem. Rádi bychom vám poskytli to pravé italské mascarpone (přímo z Itálie), ale bohužel vzhledem k jeho vlastnostem by šlo o velmi náročný úkon. Mascarpone neustále pracuje a má krátkou dobu spotřeby. Navíc je velmi háklivé na změny teplot a po dlouhé cestě z Itálie by nemuselo dorazit v odpovídající kvalitě.

Ale to vůbec nevadí. Pečlivě jsme hledali toho nejlepšího dodavatele sýru a nakonec ho našli. Náš dodavatel umí opravdu výborné mascarpone. Takové, na které jen tak nezapomenete a každé sousto bude jako pohlazení na duši.

Italské tiramisu Ollies

Pravé tiramisu z mascarpone

Ještě jste nezkoušeli naše tiramisu? Tak to musíte co nejrychleji napravit. Uvidíte, že vám zachutná. Naše tiramisu, obdobně jako všechny naše dobrůtky, jsou pečeny z kvalitních surovin. A abychom docílili té nejlepší chutě, sami si pečeme piškoty. Ale všechno popořadě. Na chvíli Vás teď zavedeme do srdce naší cukrárny – přímo do výrobny, a ukážeme Vám, jak se takový tiramisu dort dělá.

Nejdříve si připravíme mascarpone. To vyšleháme se žloutky a s cukrem.

Šlehání mascarpone

Do dortové obruče si poklademe první vrstvu piškotů. Piškoty jsou naše „domácí“. Při cestě k tomu nejlepšímu italskému tiramisu jsme zjistili, že není nad vlastní a čerstvé piškoty.

Příprava mascarpone - piškoty

Piškoty lehce polijeme espressem a poklademe na ně první vrstvu mascarpone.

Příprava tiramisu - piškoty a mascarpone

A takto pokračujeme a uděláme ještě několik dalších vrstev. Na vrch dezertu nasypeme kakao a dílo je dokonáno :)

Tiramisu Ollies

Naše další dobroty z mascarpone

Pokud už jste u nás byli, třeba jste už naše mascarpone ochutnali a ani o tom nevíte. Kromě tiramisu ho přidáváme i do dalších dortů a dezertů. Například dort Amadeus, Čokomalina, Havana nebo Malina, borůvkový cheesecake, cheesecake nutella a mnoho dalších.

Přijďte k nám ochutnat tiramisu a dezerty z mascarpone. Těšíme se na Vás!

<< zpět na magazín

Mějte sladký život s námi

Sladké e-maily Ollies

Sladké e-maily Ollies, to je spousta radosti pro každého mlsálka. Navíc soutěže, slevy, novinky a sezóní nabídka.