Bowls s kuřecí masem

Tip šéfkuchaře:
Bowls s kuřecí masem

Malé, drahé, přeslazené, uměle obarvené, předražené laskonky? Ano, taková je představa většiny Čechů o výjimečné a sofistikované francouzské dobrůtce. Opak je pravdou.

 

Jako každý, kdo nikdy dobrou makronku neochutnal jsem měla podobný názor. Až do doby, než jsem strávila tři měsíce v Pařízi, kdy bylo téměř nereálné se jim vyhnout. Nejen že tam jsou na každém rohu tradiční řemeslné pekárny a cukrárny překypující kvalitním pečivem a dezerty, ony jsou v nich právě i makronky. Ve všech. A nejen tam. Najdete je i v supermarketech, trafikách, hotelech opravdu všude kam se podíváte. 

Nějakou dobu jsem odolávala, ale pak přišla láska na první sousto :) Pierre Hermé je jednou z ikon světové cukrařiny a já už byla v jeho obchodě na Rue Bonaparte po několikáté (mimochodem hlavně kvůli jeho dokonalým máslovým croissantům, které stavím na příčku č.1 ze všech, které jsem měla možnost v životě ochutnat) Hermého obchody byste si lehce spletli s klenotnictvím, všechny produkty jsou vystaveny v nablýskaných vitrínách zdobených zlatem, mramorem a dalšími luxusními materiály. Co se mi vždy na makronkách líbilo, byl jejich vzhled a prezentace pro zákazníka a u Pierra to platí dvojnásob. 

 

Krásně vystavené podle druhů seřazené stovky makronek okouzlí svým vzhledem opravdu každého. Jako milovník ovoce passionfruit jsem vsadila na příchuť Mogador, což je kombinace passionfruit a mléčné čokolády. Hned po prvním zakousnutí veškeré mé předsudky o laskonkách padly a pochopila jsem oč v tomto v Česku opomíjeném umění běží. Na povrchu křupkavá, uvnitř vláčná a šťavnatá, což značí dokonalé skloubení dvou konzistencí, a navíc zvýrazněné čistými a opravdovými chutěmi ingrediencí dle jednotlivých druhů. Po tomto zážitku jsem se je rozhodla vyzkoušet ve všech vyhlášených pařížských cukrárnách, abych zjistila, zda je něco lepšího než Pierre. Není :)

Troufám si ale říct, že díky této zkušenosti jsme, za prvé začali makronky v Ollies vyrábět, a za druhé je vymazlili k dokonalosti. Nebudu tajit, že tisícovky z prvních pokusů neprošly kvalitativní kontrolou a byly na odpis. Představa byla ale jasná, udělat je minimálně stejné jako u Pierra. To se nám nakonec podařilo, jen příchutě děláme dosti jiné, tak aby chutnaly lidem u nás v Česku a mohli si tak prožít autentický kus Paříže se svými oblíbenými chutěmi. Pro ty, co nemají rádi příliš sladké, bych doporučila například citrónovou nebo zmiňovanou passionfruit s mléčnou čokoládou.

  

Avšak je nutno říct, že základ makronek je právě bílek, cukr moučka a mandlová moučka, takže cukru se úplně nevyhneme. Těm co dávka cukru v malém podání nevadí určitě ocení naše nejprodávanější příchutě: Pistácii a Čokomalinu. A kdybyste se snad chtěli dozvědět o naší výrobě makronek víc, můžete v našich cukrárnách vidět krátké promo video a nebo se rovnou osobně zastavte jednu ochutnat. 

   

Tip: Čtěte více - Michaela Hřivňáková - celý rozhovor naleznete zde: https://www.ollies.cz/ollies-sladky-magazin/michaela-hrivnakova

 

<< zpět na magazín

Mějte sladký život s námi

Sladké e-maily Ollies

Sladké e-maily Ollies, to je spousta radosti pro každého mlsálka. Navíc soutěže, slevy, novinky a sezóní nabídka.