Ryba Claresse

Tip šéfkuchaře:
Ryba Claresse

Každý z našich dortů vytváříme s jasným cílem – aby to byl ten nejchutnější dort, jaký jste kdy jedli. Hodiny a hodiny vymýšlení, zkoušení nových postupů v pečení, hledání těch pravých surovin a nespočet testovacích kousků mají za výsledek TEN dort.

Věci se ale neustále vyvíjejí kupředu, a i my čas od času zjišťujeme, že tento dort je příliš sladký, tamhle ten je těžší, než jsme původně zamýšleli, jiný by zase chuťově ladil s použitou mléčnou čokoládou místo hořké. A tak naše dorty neustále promýšlíme, inovujeme.

V tomto “kole” vylepšení jsme se zaměřili zejména na těžší kousky s máslovými krémy a kily čokolády, dále přidáváme více kousků s čerstvým ovocem a eliminujeme některé polotovary, které nahrazujeme za suroviny vyrobené přímo u nás. Válku vyhlašujeme hlavně čokoládovým hoblinkám a dalším posypům z polotovaru!



Navíc do stálé nabídky přidáváme tyto tři nové dorty:

Ricotta s lesním ovocem

Vyznáváte fitness životní styl? Pak je vaším novým favoritem právě tento lehounký dortík se základem z jemného mladého sýra ricotta, čerstvých borůvek a rybízu. Krém, celozrnný korpus s domácí granolou ani drobenka s domácím müsli neobsahují žádný přidaný cukr. Tak vzhůru za postavou vašich snů.

Mandarino dort

Pamatujete? I mandarinkový dort byl svého času v nabídce Ollies. Jeho nová bezlepková verze z rýžové a mandlové mouky bude oproti verzi 1.1 o poznání složitější. Korpus potřený malinovou marmeládou doplní lehký tvarohový krém, vše korunují mandarinky a maliny v želé s jazýčky bílé čokolády kolem dortu. Mňam.

Chocopassion dort

Mogador cheesecake, tuto klasiku obsahující pyré z voňavé marakuji (passion fruit) a hlavně spousty mléčné čokolády jsme po roce ochutnávání shledali až příliš sladkou. Pohráli jsme si proto nejen s poměry jednotlivých surovin, ale přidali navíc druhý pomerančový korpus a vrstvu pěny z marakuji. Věříme, že vám bude chutnat ještě více, než dříve.

Pojďme ke změnám v současném sortimentu. Kterých dortů se týkají?

Ollies Sacher

Doposud jsme v Ollies pekli tradiční verzi tohoto vídeňského speciálu. Ne že by nám nechutnala, ale změna je život :-) Sacher bude nyní obsahovat více vrstev meruňkové marmelády, rumem provlhčené těsto a velké hobliny čokolády na povrchu. Wir wünschen guten Appetit!

Jáhelník Jablečný

Jáhly jsou jednou z alternativních obilovin, určitě je znáte. A protože je rádi používáme v sousedním bistru, rozhodli jsme se stvořit i jejich sladkou variantu. Jáhelník vás dostane svou tradiční chutí doplněnou o vrstvu vařených jablek se skořicí, překrytou tenkými plátky jablek. Vše ozdobí karamelová poleva a pekanové ořechy.

 

Carrot Cake

U minulé varianty tohoto klasického dortu z mrkve, celozrnné špaldové mouky a sýru Philadelphia pocházejícího z amerického venkova jásali zejména milovníci lískových ořechů. Pro všechny ostatní jich tam ale bylo příliš. Rozhodli jsme se proto něco ořechů ubrat, přidat svěží citrónovou polevu a docílit tak mnohem vyváženější chuti. Dort zdobí veselé mrkvičky z fondánu.

 

Čokomalina

Náš perfekcionistický pohled dopadl i na oblíbenou čokomalinu. Rozhodli jsme se vyřadit posypku z čokorýže, místo které bude nyní dort ozdoben domácími hoblinkami z 55% belgické čokolády. Pohráli jsme si i se surovinami v kakaovém korpusuje nyní ještě vláčnější. Zbytek receptury dortu zůstal nezměněn.

Nové korpusy

Podobným způsobem jako u korpusu čokomaliny jsme dodali na vláčnosti korpusům malinového dortu a Schwarzwaldu, zbytek jejich receptur zůstávají. Věříme, že změnu poznáte a že vám budou tyto kousky chutnat ještě více.


Našli jste mezi výše zmíněnými novinkami svého favorita? Zastavte se ochutnat a přesvědčit se, že na našich produktech neustále pracujeme, zlepšujeme, inovujeme :-) V nabídce od 6.2.2018

<< zpět na magazín

Mějte sladký život s námi

Sladké e-maily Ollies

Sladké e-maily Ollies, to je spousta radosti pro každého mlsálka. Navíc soutěže, slevy, novinky a sezóní nabídka.