Mascarpone bylo už od svého počátku velmi oblíbené. Jeho výjimečná chuť okouzlila a pobláznila kdejaké cukráře, pekaře a kuchaře. I přesto, že pochází z italské Lombardie, rozšířilo se do celého světa a dnes si jej můžeme vychutnat téměř na všech kontinentech. Ale co to vlastně to mascarpone je a jak se dělá?

Jedná se o krémový bílý sýr ze smetany, která vznikne působením kyseliny vinné bez odstranění syrovátky. Má specifickou chuť i konzistenci. A právě díky této kombinaci je tak populární. Jakmile přijdete lahodnému mascarpone na chuť, už nikdy mu nebudete moci odolat.

Full Article

Celiakií, alergií na lepek a dalšími nemocemi vyvolávajícími nesnášenlivost lepku trpí nemalé procento obyvatel naší země. Pokud patříte k lidem, kteří při nákupu musí číst etikety, hledat regály se speciální výživou a ptát se obsluhy v restauracích na složení jednotlivých jídel, hoďte na chvíli vše za hlavu a přijďte k nám do cukrárny si zamlsat. Naprosto bez výčitek, bez následků a bez lepku.

Full Article

Tento francouzský dezert se někomu může jevit jen jako pudink s krustou, ale kdo už někdy ochutnal ví, že creme brulee je symfonie sladké jemnosti a zároveň křupavosti. První zmínka o tomto dezertu, v podobě jak ho známe, je už ze 17. století, konkrétně z roku 1691.

Full Article

Již tento víkend (14. a 15. května 2016) probíhá v Olomouci 2. ročník Garden Food Festivalu, náš stánek zde opět nebude chybět.

Full Article