Na croissantech (francouzsky “půlměsíc”) si lidé pochutnávají už celá staletí. Za tu dobu již bylo těchto máslových dobrot upečeno a snědeno snad miliony, recepty i postupy výroby byly mnohokrát inovovány.

Nyní nastal čas zahodit všechny rohlíky, loupáky a pirohy a zakousnout se do opravdového kusu francouzské historie u nás, v cukrárnách Ollies.

Jak si můžeme být naším croissantem tak jistí?

Full Article

Alergie na mléko a intolerance laktózy nepatří mezi dvakrát příjemné poruchy a onemocnění. I přesto se však dá zkoušet nové chutě a vychutnávat si lahodná jídla. Pokud jednou z těchto nemocí trpíte, neberte ji jako omezení, ale jako příležitost. Příležitost zkoušet nové věci, chutě, jídla a recepty. Existují přece spousty jídel bez mléka, které můžete zkoušet a dokonce si je i sami připravovat.

Full Article

Mascarpone bylo už od svého počátku velmi oblíbené. Jeho výjimečná chuť okouzlila a pobláznila kdejaké cukráře, pekaře a kuchaře. I přesto, že pochází z italské Lombardie, rozšířilo se do celého světa a dnes si jej můžeme vychutnat téměř na všech kontinentech. Ale co to vlastně to mascarpone je a jak se dělá?

Jedná se o krémový bílý sýr ze smetany, která vznikne působením kyseliny vinné bez odstranění syrovátky. Má specifickou chuť i konzistenci. A právě díky této kombinaci je tak populární. Jakmile přijdete lahodnému mascarpone na chuť, už nikdy mu nebudete moci odolat.

Full Article

Celiakií, alergií na lepek a dalšími nemocemi vyvolávajícími nesnášenlivost lepku trpí nemalé procento obyvatel naší země. Pokud patříte k lidem, kteří při nákupu musí číst etikety, hledat regály se speciální výživou a ptát se obsluhy v restauracích na složení jednotlivých jídel, hoďte na chvíli vše za hlavu a přijďte k nám do cukrárny si zamlsat. Naprosto bez výčitek, bez následků a bez lepku.

Full Article