- Home

- Magazine

- Francouzský croissant z Ollies: Nový favorit k snídani
Učili jsme se od opravdových mistrů
Kdo chce být nejlepší, musí koukat pod ruce těm nejlepším.
Naši pekaři dostali lekci ve vyhlášené francouzské cukrářské škole Le Cordon Bleu. A než upekli svůj první opravdový croissant v životě, byli nejprve tak trochu vyvedeni z omylu.

Složitější proces, než byste čekali
Zamíchat v míse těsto, plácnout na vál, vykrojit trojúhelníček, stočit, šup do pece a výborný croissant je na světě? Tak jednoduché to není.
V Le Cordon Bleu nám z hlavy vymazali veškeré vzpomínky na tradiční pekárenskou výrobu. Vše jsme se učili od píky, hezky ručně. A to včetně hnětení, válení i laminování těsta.

Výroba pravého francouzského croissantu trvá celkem 24 hodin!
●
nejprve těsto založíme a nechápe 12 hodin fermentovat
●
laminuleme – do těsta vyvalujeme máslo, celkem 3x, vždy s přestávkou 30 minut

●
vykrajujeme
●
zatáčíme croissanty
●
necháme ještě nějaký čas vykynout
●
potřeme vajíčkem a vkládáme do trouby
Pak už jen pár minut netrpělivě čekáme, poskakujeme kolem trouby a těšíme se.
A máme hotovo :-)
Tyhle croissanty prostě musíte zkusit. Proč?
Protože jsme na ně tvrdě dřeli. Vlastní recepturu jsme ladili několik dlouhých dní a nocí (unikátní poměr mouky, mléka, droždí, cukru, másla, vejce a špetky lásky). Protože vstáváme každé ráno ve čtyři jen proto, že nás těší váš úsměv po prvním ranním kousnutí.
A jednoduše proto, že se jedná o nejchutnější francouzské croissanty široko daleko!
Nevěříte?
Přijďte vyzkoušet tenhle křupavý skvost do nově otevřeného Bistra v Porubě. Určitě nezůstane u jediného :-)
<< back to magazine