Pro všechny zvědavce, kteří rádi nahlíží pod pokličku, jsme si připravili další z naší série S Ollies v kuchyni. Tentokrát se budeme věnovat francouzské pochoutce, která si získala srdce mnoha lidí. Makronkám :-).
Makronka díky svým barvám sice vypadá jako cukroví z pohádky, ale světe div se, pochází stejně jako creme brulee nedaleko odtud - z Francie. A co je to makronka? Lahůdka, která se vám rozplyne na jazyku a které nebudete mít nikdy dost.
Složením i konzistencí připomínají makronky známé „české“ pusinky a laskonky. Oplývají však mnoha příchutěmi, hýří všemi barvami a i tvarem se liší. Makronky nejsou příliš velké, ani malé, ale tak akorát. Mají jednoduše ideální velikost dezertu.
Hlavní roli při pečení makronek hrají bílky a mandlová moučka. Pokud máte rádi oříšky, jistě víte, že mandle jsou jedny z těch dražších. Proto se některým může zdát cena tohoto dezertu zbytečně vysoká. Ale bez mandlové moučky by to nebyly ty pravé makronky. A my vás nechceme klamat náhražkami a ochuzovat o tu skvělou chuť :-).
Ukážeme Vám, jak se hezky poctivě dělají makronky v našich cukrárnách. Hezky popořádku.
Pak přichází na řadu krém. Ten připravujeme dvojím způsobem, protože v nabídce máme hned několik příchutí makronek:
Pak už stačí vybrat perfektní skořápky s průměrem 4,5 až 5 cm (u maxi makronem 8 až 8,5 cm), naplnit je krémem, ozdobit a je hotovo.
Například kokosovou nebo pistáciovou makronkou. Pokud jste spíše na ovoce, tak sáhněte po višňové nebo čokomalinové makronce. Uvidíte, že svět bude hned hezčí. Život je potřeba si někdy osladit. A třeba i Vy v sobě objevíte milovníka makronek. Ale to nezjistíte, dokud je neochutnáte :-).
A pokud patříte k opravdu velkým makronkovým nadšencům, mohl by se vám líbit náš dort s makronkami ve tvaru srdce stvořený na romantické chvíle ve dvou.
Prohlédněte si také naši novou nabídku dortíků. Po několika letech jsme se rozhodli provzdušnit naši nabídku a nahradit staré dorty zcela novými kousky z prémiových surovin, na kterých jsme si dali zvlášť záležet.