Ryba Claresse

Tip šéfkuchaře:
Ryba Claresse


Učili jsme se od opravdových mistrů

Kdo chce být nejlepší, musí koukat pod ruce těm nejlepším.

Naši pekaři dostali lekci ve vyhlášené francouzské cukrářské škole Le Cordon Bleu. A než upekli svůj první opravdový croissant v životě, byli nejprve tak trochu vyvedeni z omylu.


1 cros


Složitější proces, než byste čekali

Zamíchat v míse těsto, plácnout na vál, vykrojit trojúhelníček, stočit, šup do pece a výborný croissant je na světě? Tak jednoduché to není.

V Le Cordon Bleu nám z hlavy vymazali veškeré vzpomínky na tradiční pekárenskou výrobu. Vše jsme se učili od píky, hezky ručně. A to včetně hnětení, válení i laminování těsta.

2 cros

Výroba pravého francouzského croissantu trvá celkem 24 hodin!

     nejprve těsto založíme a nechápe 12 hodin fermentovat

     laminuleme – do těsta vyvalujeme máslo, celkem 3x, vždy s přestávkou 30 minut

 3. cros 4. cros

     vykrajujeme

     zatáčíme croissanty

5. cros 6. cros 

     necháme ještě nějaký čas vykynout

     potřeme vajíčkem a vkládáme do trouby

Pak už jen pár minut netrpělivě čekáme, poskakujeme kolem trouby a těšíme se.

A máme hotovo :-)

7. cros

Tyhle croissanty prostě musíte zkusit. Proč?

Protože jsme na ně tvrdě dřeli. Vlastní recepturu jsme ladili několik dlouhých dní a nocí (unikátní poměr mouky, mléka, droždí, cukru, másla, vejce a špetky lásky). Protože vstáváme každé ráno ve čtyři jen proto, že nás těší váš úsměv po prvním ranním kousnutí.

A jednoduše proto, že se jedná o nejchutnější francouzské croissanty široko daleko!

Nevěříte?

Přijďte vyzkoušet tenhle křupavý skvost do nově otevřeného Bistra v Porubě. Určitě nezůstane u jediného :-)

<< zpět na archív článků

Mějte sladký život s námi

Sladké e-maily Ollies

Sladké e-maily Ollies, to je spousta radosti pro každého mlsálka. Navíc soutěže, slevy, novinky a sezóní nabídka.